skip to Main Content
085 - 7921209 info@endsens.nl

Waarom de basis “Mobile Device Management” features niet voldoen aan de security eisen van vandaag.

Tijdens de gesprekken met onze klanten, voeren we vaak de discussie met IT verantwoordelijken die ervan overtuigd zijn dat de policies die zij kunnen instellen met hun MS Exchange oplossing, voldoen aan de security eisen van vandaag. In de wereld waarin we nu leven is het pushen van een toestelwachtwoordbeleid maar een klein onderdeel van het grote geheel.

Natuurlijk kunnen er devices gewiped worden, zorgen dat een device zich houdt aan het beleid. Maar hoe ga je dan om met de rest van de data op het device? Hoe zorg je ervoor dat de zakelijke mails met vertrouwelijke documenten niet terecht komt in de persoonlijke mailbox van de eindgebruiker? Of denk eens aan alle mooie apps die stiekem informatie doorsluizen, zoals de populaire Face App of de bizarre SMS-berichten van je “bank” met een linkje erin?

Nee, met een basis MDM oplossing kom je niet meer weg. Wat heb je dan wel nodig?

  1. Een volwaardige UEM (Unified Endpoint Management) oplossing met de mogelijkheid tot het managen van devices, apps en content. Hiermee heb je nog niet alles afgedekt.
  2. Een mobile threat defense oplossing om te voorkomen dat hackers een succesvolle Man-In-The-Middle attack kunnen uitvoeren, apps stiekem toch dat achterdeurtje geopend hebben en dat men niet per ongeluk een linkje uit een phishing mail of SMS opent.
  3. Een laatste onderdeel is een identity access oplossing. Je wil namelijk niet dat er vertrouwelijke documenten terechtkomen op een device waarbij je niet de controle hebt om de zakelijke data te verwijderen als dat nodig is. Daarnaast wil je 100% weten dat de persoon die toegang krijgt tot deze data, daadwerkelijk de persoon is waarvan hij/zij zegt dat die is.

Voor organisaties die hier niet mee gewerkt hebben en die hier geen verstand van hebben, klinkt dit vaak als een oplossing die ervoor zal zorgen dat hun eindgebruikers straks helemaal niets meer kunnen doen op hun device. De beheerders zijn bang dat hun telefoon en mail vol raakt met vragen die hun eindgebruikers stellen over deze oplossing of geheel ontevreden zijn. Met de techniek van vandaag kunnen eindgebruikers blijven doen wat ze gewend zijn en ook hoe ze dit gewend zijn, maar dan veilig!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top