skip to Main Content
085 - 7921209 info@endsens.nl

Android Enterprise in Android 11 en COPE modus

Google heeft de eerste developer preview versie van Android 11 gepubliceerd en daarbij een bericht naar buiten gebracht over de verbeteringen (zoals Google ze noemt) van de privacy in het werkprofiel (Work Profile) in een COPE (Corporate Owned Personally Enabled) configuratie.

Het feit dat een device beschikbaar wordt gesteld door je organisatie die ook voor persoonlijke doeleinden kan worden gebruikt, betekent niet dat je je privacy moet opgeven. IT heeft nu nog inzicht in privacy gevoelige gegevens. Met Android 11 zal IT extra controle hebben over wat de medewerkers kunnen doen aan de privé-kant van het device zonder daadwerkelijk inzicht te hebben in hoe de medewerkers het device gebruiken.

Bijvoorbeeld: IT kan bepalen dat medewerkers geen videostreaming apps mogen gebruiken om groot dataverbruik tegen te gaan. Maar IT kan niet zien welke apps er dan wel gebruikt worden.

Echter is het nog niet helemaal duidelijk wat hiervan de impact zal zijn. Er kan nog van alles gewijzigd worden door Google.

Uiteindelijk gaat het erom dat zakelijke data veilig staat, en dat zal niet veranderen in Android 11!

Bron: https://blog.google/products/android-enterprise/work-profile-privacy/

Back To Top